FC Twente haalt Lukoki na zes jaar terug naar Nederland

FC Twente haalt Lukoki na zes jaar terug naar Nederland

29 juni 2021 – FC Twente heeft de volgende aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De club uit Enschede maakt dinsdagmiddag melding van de komst van Jody Lukoki, die op transfervrije basis overkomt van Yeni Malatyaspor. In de Grolsch Veste tekent Lukoki een contract voor twee seizoenen.

Daarmee keert Lukoki na zes jaar terug in de Eredivisie. De voormalig speler van Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle voetbalde vijf jaar bij Ludogorets in Bulgarije en het afgelopen seizoen bij Yeni Malatyaspor in Turkije. "Jody Lukoki heeft in het verleden onder andere met Ron Jans bij PEC Zwolle al laten zien, dat hij een uitstekende speler kan zijn voor FC Twente. Hij is het type speler dat we zoeken: snel, agressief en met een individuele actie", reageert technisch directeur Jan Streuer.

Lukoki gaat bij Twente samenspelen met oude bekende Virgil Misidjan. "FC Twente is een mooie club en ik ben blij dat ik hier nu ga spelen. Afgelopen week heb ik een fijn gesprek gehad met Ron Jans, die ik goed ken van mijn periode bij Zwolle. Met Virgil heb ik samengespeeld in Bulgarije en heb met hem nog veel contact. Ook Wout Brama ken ik van Zwolle. Vanaf het begin voelde het goed en warm en daarom was de keuze voor FC Twente niet moeilijk", aldus de aanwinst.

Lukoki is de vijfde zomerversterking van FC Twente. Eerder haalde de club Lars Unnerstall, Giovanni Troupée, Manfred Ugalde en Misidjan naar de Grolsch Veste.

gerelateerd