Het speculeren is begonnen: Rutten schuift Ten Hag naar voren

29 juni 2021, 13:59   Bijgewerkt: 29 juni 2021, 14:30

Het vertrek van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal lijkt een kwestie van tijd. Ondertussen is het grote speculeren over zijn opvolging begonnen. Fred Rutten doet bij de talkshow EK VI Live een duit in het zakje. De 58-jarige trainer schuift Erik ten Hag naar voren.

De kans is klein dat Ten Hag ook daadwerkelijk de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De trainer verlengde immers onlangs zijn contract bij Ajax, weet ook Rutten. "Die zal het niet gaan doen, maar voor mij is Ten Hag een goede optie", aldus Rutten. Dat Ten Hag over een doorlopend contract beschikt, betekent volgens Rutten niet dat de Ajax-trainer per se onhaalbaar is. "Dat weten we allemaal. We tekenen en we vliegen er gewoon weer uit."

Rutten werd in het verleden al eens een paar keer benaderd door de KNVB, maar ziet zichzelf nu niet als een van de belangrijkste kandidaten voor het bondscoachschap. "Ik ben ooit gebeld door Henk Kessler. Die nam graag de adviezen over van Johan Cruijff, op voordracht van Cruijff moest hij mij bellen voordat ik bij een club zou gaan tekenen. Ze waren toen met Van Marwijk bezig. Als dat zou afketsen, ging de voorkeur uit naar mij", vertelt hij.

Later kwam Rutten weer in beeld bij de KNVB, als assistent van Roger Schmidt of Henk ten Cate. De Nederlandse voetbalbond ging toen uiteindelijk in zee met Dick Advocaat. "Dat had ik wel leuk gevonden destijds", aldus de trainer.

Lees ookWelke bondscoach moet Oranje naar het WK in Qatar leiden?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen