Vertrek van Frank de Boer als Oranje-bondscoach is aanstaande

29 juni 2021, 12:50   Bijgewerkt: 29 juni 2021, 13:10

Frank de Boer heeft zijn langste tijd als bondscoach van het Nederlands elftal gehad. Het Algemeen Dagblad schrijft dat vanmiddag, twee dagen eerder dan aanvankelijk de bedoeling was, de evaluatie van het mislukte EK is begonnen. Later op de dag zal de conclusie van de evaluatie volgen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de KNVB en De Boer vandaag nog uit elkaar gaan.

Eigenlijk zou de top van de KNVB donderdag pas om tafel gaan met de bondscoach. Zoals Jack van Gelder maandagavond al bij het televisieprogramma Humberto verklapte, hebben de partijen ervoor gekozen om de evaluatie naar voren te schuiven. Het ligt in de lijn der verwachting dat De Boer de handdoek zelf in de ring zal gooien.

Maar ook als de bondscoach zijn functie niet zelf neerlegt, zal de samenwerking waarschijnlijk worden beëindigd. Volgens bovengenoemde krant leeft binnen de top van de Nederlandse voetbalbond de overtuiging dat  er geen basis meer is voor een vruchtbare samenwerking. De KNVB wil nog voor de uitwedstrijd tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie op 1 september een nieuwe bondscoach hebben.

Zo komt er al na amper negen maanden een einde aan het bondscoachschap van De Boer. Direct na afloop van de dramatische uitschakeling op het EK tegen Tsjechië (0-2) wilde De Boer zich nog niet uitlaten over zijn toekomst. "Daar hoef ik nog geen antwoord op te geven, daar gaan we rustig over nadenken. Op dit moment hebben we een ongelooflijke kater, ook de spelers en fans. We hadden de fans graag wat willen geven, maar dat is niet gebeurd", gaf hij aan bij de NOS.

Lees ook: Welke bondscoach moet Oranje naar het WK in Qatar leiden?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen