Korte blijft na vertrek bij Cambuur actief in top Eerste Divisie

29 juni 2021, 09:58

De Graafschap heeft zich versterkt met Giovanni Korte. De 27-jarige aanvaller komt op transfervrije basis over van SC Cambuur, dat na het behalen van de titel in de Eerste Divisie besloot de samenwerking niet te verlengen. Korte tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen.

Korte kwam in het verleden ook uit voor ADO Den Haag, FC Dordrecht en NAC Breda. "Geweldig dat ik weer voor zo'n mooie volksclub uit mag komen", reageert hij via het clubkanaal. "Na de eerste gesprekken was er direct een klik en de plannen zijn helder. Het is heerlijk om weer te beginnen en te weten dat je over enkele weken in dit mooie stadion mag spelen voor die trouwe en fanatieke aanhang."

"Met Giovanni halen wij snelheid, dreiging en goals in huis. Hij heeft bijna 270 wedstrijden betaald voetbal in de benen en kent het klappen van de zweep in zowel de Ere- als de Eerste Divisie. Wij denken dat hij met zijn voetballende kwaliteiten en werklust prima past in onze plannen, en zijn content dat hij voor De Graafschap heeft gekozen", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Korte speelde het afgelopen seizoen 34 competitiewedstrijden namens het in de Eerste Divisie ongenaakbare Cambuur. Achttien keer verscheen hij aan de aftrap en zestien keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. In die wedstrijden scoorde hij tien keer en gaf hij vijf assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen