Messi en Agüero geven voorproefje aan Barça-fans

Messi en Agüero geven voorproefje aan Barça-fans

29 juni 2021 – Argentinië heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. De Argentijnen sloten in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) de poulefase af met een 4-1 overwinning op Bolivia. Lionel Messi nam tijdens zijn recordinterland twee doelpunten voor zijn rekening en gaf bovendien een assist.

Argentinië was voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd al zeker van een plek in de kwartfinale van de Copa América. Om in de eerste ronde van de knock-outfase een minder sterke tegenstander tegen te komen, moest het duel met Bolivia wel worden omgezet in een overwinning. Aan de hand van Messi bleek dat geen probleem. De zesvoudig Gouden Bal-winnaar speelde in Cuiabá zijn 148e interland en is nu Javier Mascherano voorbij als Argentijns recordinternational.

Het was tijdens de recordwedstrijd van Messi niet lang wachten op het eerste geniale moment van de grote ster. Met een fraai wippertje bediende hij na zes minuten Papu Gómez, die de 1-0 op het scorebord zette. Na een halfuur verdubbelde Messi de marge door vanaf de strafschopstip raak te schieten, waarna hij tien minuten later ook de 3-0 voor zijn rekening nam. Na een prachtige pass van Sergio Agüero, volgend seizoen zijn teamgenoot bij FC Barcelona, schoot Messi de bal over de uitgekomen doelman Carlos Lampe.

Bolivia deed na een uur wat terug via Erwin Saavedra, maar de overwinning van Argentinië kwam geen moment in gevaar. Vijf minuten na de 3-1 maakte Lautaro Martínez aan alle twijfel een einde door het vierde Argentijnse doelpunt te maken. Lisandro Martínez stond bij Argentinië negentig minuten op het veld, terwijl zijn Ajax-maatje Nicolás Tagliafico niet aan spelen toekwam.

In de kwartfinale neemt Argentinië het op tegen Ecuador, de nummer vier van de andere groep. Peru - Paraguay, Brazilië - Chili en Uruguay - Colombia zijn de andere kwartfinales.

gerelateerd