Einde bondscoachschap? Evaluatie De Boer vindt vandaag plaats

29 juni 2021, 07:32

Het belooft een pittige dag te worden voor Frank de Boer. De bondscoach van het Nederlands elftal zit vandaag om tafel met directeur betaald voetbal Eric Gudde en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB, zo vertelde Jack van Gelder gisteravond aan tafel bij het televisieprogramma Humberto.

"Er is na een kampioenschap altijd een evaluatie", leidde hij het nieuwtje in. "Die evaluatie is morgen al. Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma praten morgen al met Frank de Boer. Ik ben heel benieuwd wat er uitkomt. Ik kan me voorstellen dat Frank de Boer ook van hen wil weten: zeg het maar, wat had ik anders moeten doen? Dus het zal een gesprek worden dat sowieso moeilijk zal verlopen."

De positie van De Boer lijkt na het mislukte EK onhoudbaar. "Misschien dat Frank zelf zegt: ik heb in de spiegel gekeken en ik ga ermee stoppen. Hij krijgt wel heel erg veel kritiek, maar dat is niet onterecht. Want hij heeft ook wel vreemde keuzes gemaakt", doelt hij op onder meer de omstreden wissel van Donyell Malen in de achtste finale tegen Tsjechië (0-2).

"Met alle respect, Dumfries, die een fantastisch toernooi heeft gehad, het is heel vreemd dat hij onze beste man was. Maar als De Ligt niet geblesseerd zou zijn geweest voor de eerste wedstrijd, dan had De Ligt in het centrum gespeeld en had Timber rechtsback gespeeld. Het is een toevallige samenloop van omstandigheden. Ik ben heel benieuwd naar de evaluatie", aldus Van Gelder.

Transferspecialist Nicolò Schira schreef daags na de uitschakeling van Oranje dat De Boer op het punt staat om ontslagen te worden door de KNVB. Na afloop van de wanprestatie in Boedapest wilde de bondscoach nog weinig kwijt over zijn toekomst. "Daar hoef ik nog geen antwoord op te geven, daar gaan we rustig over nadenken. Op dit moment hebben we een ongelooflijke kater, ook de spelers en fans. We hadden de fans graag wat willen geven, maar dat is niet gebeurd", gaf hij aan bij de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen