Pijnlijke conclusie na peiling: merendeel hoopt op vertrek De Boer

28 juni 2021, 19:08

Meer dan de helft van het Nederlandse volk hoopt dat de KNVB na het debacle op het Europees kampioenschap afscheid neemt van bondscoach Frank de Boer. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder ruim zevenduizend panelleden. Oranje werd uit het toernooi geknikkerd na een 0-2 nederlaag tegen Tsjechië.

Fans nemen De Boer vooral zijn tactische keuzes, wissels en manier van communiceren kwalijk. Ook wordt de stugge houding van de bondscoach bekritiseerd. Waar veel analisten en voetballiefhebbers pleitten voor het overstappen op het 4-3-3-systeem, maar De Boer hield vast aan zijn 5-3-2-formatie. Dat leverde Oranje uiteindelijk alsnog drie zeges in de groepsfase op.

Oranje was te sterk voor Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (0-2), maar ging in de achtste finale tegen Tsjechië uiteindelijk alsnog ten onder. Uiteindelijk stemde 57 procent van de 7.009 invullers ervoor om De Boer na het mislukte EK op straat te zetten.

Volgens EenVandaag gaat de voorkeur van het volk nu uit naar een eindzege van België. Liefst 42 procent van de ondervraagden hopen dat de Rode Duivels de finale op 11 juli winnend afsluiten. Denemarken (11 procent) en Duitsland (6 procent) worden ook succes gegund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen