Update: 'Pavlidis persoonlijk rond met AZ over transfer'

28 juni 2021, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ gaat Feyenoord opnieuw aftroeven als het gaat om de komst van een talentvolle speler. Kaapten de Alkmaarders eerder al Go Ahead Eagles-verdediger Sam Beukema (22) weg voor de neus van technisch directeur Frank Arnesen, is het ditmaal vermoedelijk de beurt aan Vangelis Pavlidis (22). De Willem II-spits is hard op weg naar een overgang naar AZ.

Volgens het Brabants Dagblad heeft de spits een persoonlijk akkoord bereikt met AZ over een overstap. Het is nu aan de clubs om eruit te komen. De Griekse aanvaller kost zo'n 2,5 miljoen euro en heeft aangegeven graag de stap omhoog te willen maken binnen Nederland. AZ zou dat bedrag volgens De Telegraaf mogelijk willen betalen, waardoor Willem II genoodzaakt is om mee te werken. Aangezien Pavlidis in 2022 een aflopende verbintenis heeft, kan hij dan sowieso gratis vertrekken uit Tilburg.

Het is vooralsnog redelijk rustig op de Nederlandse transfermarkt: dat heeft ermee te maken dat clubs een beroep hebben gedaan op de NOW-maatregelen en gebonden zijn aan iets strengere regels tot 1 juli en dan bij eerdere grote uitgaven een deel van het gekregen geld moeten terugbetalen. Bovendien is het ook op de internationale transfermarkt nog relatief rustig, wat ook invloed heeft op de Nederlandse markt.

Dat AZ toch dit miljoenenbedrag op tafel gaat leggen heeft alles te maken met de verwachte drukte in Alkmaar. Aanvoerder Teun Koopmeiners is serieus in gesprek met Atalanta Bergamo en ook Owen Wijndal geniet veel belangstelling. Myon Boadu en Calvin Stengs zijn al langere transfertargets op de (inter)nationale transfermarkt.

Tot dusver haalde AZ alleen Beukema daarvoor in de plaats: voor de verdediger van Go Ahead Eagles werd Feyenoord afgetroefd. De Rotterdammers werden eerder ook serieus gelinkt aan Pavlidis voor de spitspositie, die vooral kwalitatief nog niet goed genoeg ingevuld is voor het komende seizoen. Ditmaal lijkt Arnesen opnieuw de boot te missen.

De 22-jarige aanvaller is bij Willem II uitgegroeid tot een vaste international van Griekenland onder John van 't Schip. In Tilburg kwam hij in 82 wedstrijden tot 33 doelpunten en veertien assists. Eerder speelde hij voor het tweede team van Borussia Dortmund en vier duels in de hoofdmacht van VfL Bochum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen