Van Hanegem vreest dat De Boer niet kan aanblijven als coach

28 juni 2021, 12:54

Willem van Hanegem verwacht niet dat Frank de Boer over ruim een maand nog de bondscoach is van het Nederlands elftal. De Kromme vreest dat de positie van de oefenmeester niet meer te houden is. "Daar heb ik een hard hoofd in", zei hij desgevraagd of De Boer aanblijft als trainer van Oranje.

Dat deed Van Hanegem tegenover ESPN, waar hij zijn eigen uitspraak vervolgen wel deels relativeerde. "Ik hoop het voor hem. Maar hij moet het zelf willen, anders wordt het moeilijk", doelde De Kromme op de optie dat De Boer na alle kritiek de eer aan zichzelf houdt. Toch verwacht Van Hanegem wel dat de rust ook snel zal terugkeren rondom het Nederlands elftal. "Over een week zijn we het weer vergeten. Voor we gingen, was het allemaal hopeloos. Toen wonnen we drie wedstrijden in de groepsfase en was het weer geweldig."

In Het Parool haalde columnist Henk Spaan ook fijntjes uit naar De Boer, die volgens hem onbegrijpelijk wisselde. 'De naam van Dick Advocaat moet miljoenen keren zijn gevallen bij de wissel van Malen voor Promes. Malen die sneller was dan de Tsjechische verdediging. Promes die 'scoort in Rusland' is een sinterklaasmythe waarin alleen De Boer gelooft', stelt Spaan. 'Advocaat haalde zijn beste man Robben eruit, een wissel die hij nog steeds verdedigt. Ik vond het vervangen van Malen nog erger dan het inbrengen van die Promes.'

Lees ookPositie De Boer onhoudbaar: "Hij heeft volledig gefaald"

In het Belgische tv-programma Villa Sporza vreest Youri Mulder ook het einde van het tijdperk van De Boer als bondscoach. "De hype rond Nederland was niet helemaal terecht. Ze hadden 3 keer gewonnen, maar niet van de sterkste tegenstanders. We waren al vergeten dat we van Turkije verloren hadden", zei de voormalig international. "Krediet heeft De Boer nog niet opgebouwd als Nederlands bondscoach. Want ook de WK-kwalificatie is hij niet goed begonnen. Ik zou het dus niet gek vinden als ze hem vervangen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen