'Geduldig' FC Twente jaagt op drietal zomeraanwinsten

28 juni 2021, 11:26

FC Twente timmert nog altijd volop aan de weg wat betreft de nieuwe selectie voor het komende seizoen. Door het grote aantal huurlingen moet technisch directeur Jan Streuer deze zomer opnieuw veel deals rondmaken en mogelijk komen daar in de komende periode nog drie spelers bij: Robin Pröpper, Jody Lukoki (beiden transfervrij) en Jurgen Ekkelenkamp staan op de nominatie om de selectie van Ron Jans te komen versterken.

Lars Unnerstall, Giovanni Troupée, Manfred Ugalde en Virgil Misidjan werden tot dusver al gepresenteerd door FC Twente, maar daar moeten nog flink wat spelers bijkomen. "Tot nu toe gaat het behoorlijk, alleen bij sommige spelers moet je wat geduld hebben. En dat hebben we", stelt technisch directeur Streuer, die momenteel gesprekken voert met Lukoki (28), tegenover TC/Tubantia. De aanvaller is transfervrij na zijn vertrek bij Yeni Malatyaspor.

Ook voert de club gesprekken met Pröpper, waarvan het Heracles Almelo op de hoogte heeft gebracht. "Dat hoeven we niet te doen, omdat hij een aflopend contract heeft. Maar we hebben een goede relatie met Heracles en dan vinden het wel zo netjes om het te doen." De afgelopen jaren droeg de verdediger de aanvoerdersband in Almelo, wat de overgang gevoelig maakt.

Lees ook: Streuer bevestigt intentie van pikante transfer en Locadia-gerucht

En ook op Ekkelenkamp wordt door de Tukkers nog altijd gejaagd, al raakt het geduld met de aanvallende middenvelder wel steeds op, stelt Streuer tegenover RTV Oost. "Ekkelenkamp moet echter eerst zijn contract bij Ajax verlengen. Dat is op dit moment nog niet gebeurd, maar de verwachting is volgens zijn zaakwaarnemer dat ze dat op korte termijn gaat gebeuren", stelt hij. FC Twente blijft nog wel even wachten. "Maar als het te lang duurt, gaan we wat anders doen. We hebben ook andere mogelijkheden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen