'Meesterbrein' Galásek kwam na zege in kleedkamer van Oranje

28 juni 2021, 10:51

Tomás Galásek was een van de grote meesters achter het tactisch brein van Tsjechië, dat onder andere Georginio Wijnaldum, Daley Blind en Memphis Depay vrijwel volledig beteugelde. De voormalig middenvelder kwam desondanks na het duel nog wel in de kleedkamer van het Nederlands elftal.

"Ik voel echt met ze mee", zei de Tsjech over zijn Nederlandse collega's tegenover de NOS. Omdat hij veel van hen ook nog kent uit zijn tijdperk bij Ajax, kwam hij na het duel langs in de kleedkamers van het land dat hij met Tsjechië even daarvoor had uitgeschakeld. "Ik wilde ze natuurlijk nog even spreken, maar ik was eigenlijk ook met een opdracht naar ze toe gestuurd. Onze middenvelder Tomas Soucek wilde namelijk heel graag een shirt hebben van Memphis Depay, een groot voorbeeld voor hem. Dat kon ik gelukkig voor hem regelen."

Volgens voormalig Vitesse-verdediger Tomas Kalas speelde Galásek een belangrijke rol in het bedenken en uitvoeren van het strijdplan zondagavond. Er werd veel druk gezet op de drie centrale verdedigers, waardoor er veel de lange bal gespeeld moest worden naar Denzel Dumfries. "Nederlanders kunnen natuurlijk ontzettend goed voetballen, maar we wisten dat er kansen zouden liggen als we hun spel konden ontregelen", aldus de oud-Ajacied, die ontzettend blij was met de prestatie.

"Absoluut. Dit is heel bijzonder voor ons. Kippenvel! Dat is het: de hele avond kippenvel", zei Galásek, die als assistent-coach van Jaroslav Šilhavý een belangrijke rol heeft bij Tsjechië. Ook Nederland moest er dus aan geloven. "Ik ben zó blij dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Ik kan het bijna niet geloven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen