De Ligt vol onder vuur: "Is hij Arnold Schwarzenegger ofzo?"

28 juni 2021, 10:18

Matthijs de Ligt was zondagavond de grote schlemiel bij het Nederlands elftal tijdens de uitschakeling op het EK 2020. De centrale verdediger pakte door een onnodige handsbal een directe rode kaart en leidde daarmee de uitschakeling van Oranje in tijdens de achtste finale tegen Tsjechië. Onder anderen analist Gary Neville pakte hem keihard aan.

"Hij oogde langzaam en traag", zei de voormalig Engelse verdediger. "Ik had al langer het idee dat hij zichzelf in de problemen zou brengen. De handsbal was geen pech. Ik ben ook weleens uitgegleden, dat gebeurt alleen als je verkeerd staat. Of dat je uit positie bent of een bal verkeerd inschat. Dan raak je in paniek, zet je je voeten verkeerd neer en ga je onderuit. Hij beoordeelde de bal helemaal verkeerd, het is heel slecht verdedigd."

En Neville zag vervolgens hoe De Ligt met zijn bewuste handsbal als laatste man zijn fout probeerde te verbloemen. "Hij probeert zijn fout op een manier goed te maken, die uiteindelijk heel duur was. Dat heeft te maken met zijn leeftijd: een ervaren verdediger laat de aanvaller gaan en mogelijk scoren. Dan blijft het in elk geval elf tegen elf."

Lees ookDe Ligt schuldbewust: "Je verliest de wedstrijd door mij"

De Ligt onrustig

Ook in het tv-programma de Oranjezomer kreeg De Ligt harde kritiek. Analist René van der Gijp stelt dat de verdediger veel onrustiger is dan enkele jaren geleden. "Hij is een totaal andere voetballer geworden. Hij was bij Ajax een heel andere speler dan dat hij nu is bij Juventus", zag de voormalig Ajax. Ook zijn postuur valt op. "Is hij Arnold Schwarzenegger geworden of zo? Is hij heel de tijd in de gym te vinden?", vraagt hij zich hardop af. Dick Advocaat sloot zich aan bij die woorden. "De Ligt was niet zichzelf, als je dit soort fouten maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen