Van der Vaart trending topic in Spanje na uitschakeling Nederland

28 juni 2021, 10:42

Rafael van der Vaart was zondagavond tijdelijk de kop van jut in Spanje. Waar in Nederland bondscoach Frank de Boer het vooral moet ontgelden, was de voormalig middenvelder na zijn eerdere kritiek op de nationale ploeg van Spanje vooral enorm aan de beurt. Vanuit alle kanten werd hij belaagd na de uitschakeling van Oranje tegen Tsjechië.

'Karma stond op Van der Vaart te wachten', schreef dagblad AS over de uitspraken van de voormalig middenvelder van Real Madrid. Dat deed het medium op social media, waarop de oud-Ajacied sowieso urenlang trending topic was in Spanje. 'De uitschakeling van Oranje op het EK straalt af op Van der Vaart.' De foto van Van der Vaart die de winnende poging van Andrés Iniesta tijdens de WK-finale van 2010 probeerde te voorkomen, werd daarbij veel gebruikt.

El Mundo Deportivo haalde Van der Vaart eveneens aan. 'Het lijkt ongelofelijk dat een speler met de ervaring van Van der Vaart het Spaanse voetbal verschrikkelijk noemde. Zondag kwam Oranje, dat in de groepsfase perfect speelde, het veld op zonder enig spelidee tegen Tsjechië. Zo komen de uitspraken van Van der Vaart als een boemerang bij hem terug. Zijn uitingen komt hij nu zelf pijnlijk tegen bij zijn eigen land', schrijft het dagblad.

Lees ook"Deze mag je wel plaatsen onder de noemer Advocaatje"

Marca stelt dat er met de uitschakeling van Oranje 'rekeningen vereffend zijn' met Van der Vaart. 'Hij zal minimaal een jaar moeten wachten om zijn wens het 'verschrikkelijke' Spanje te treffen werkelijkheid te zien worden', publiceerde het medium. 'Groetjes, Rafa!'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen