Courtois geeft uitgeschakelde Nederlanders extra trap na

28 juni 2021, 08:36   Bijgewerkt: 28 juni 2021, 14:16

België-keeper Thibaut Courtois heeft na de zege op Portugal de kritische Nederlanders een flinke trap na gegeven. De doelman richtte zich na de exit van Oranje en de overwinning van de Belgen tot de mensen die het oordeel na de groepsfase al klaar hadden. "Tijdens een interview heb je me kritiek van Hollanders laten horen, maar wij zijn door en zij liggen er nu uit."

Dat stelde de doelverdediger van de nationale ploeg van België tegenover Sporza, nadat er vanuit het Nederlandse kamp kritiek was gekomen op vooral de achterhoede van de ploeg van Roberto Martínez. "We hebben pech dat we in een helft zitten met de topploegen, maar we hebben er de kwaliteit wel voor", gaf hij Oranje indirect nog een extra veeg uit de pan. "Laat ons hopen dat we iedereen kunnen herstellen voor de kwartfinale tegen Italië."

Vooral Kevin de Bruyne en Eden Hazard, die beide uitvielen met lichte blessures, zal België hard nodig hebben in de volgende ronde. "We hebben goed verdedigd en bewezen dat de kritiek op onze defensie onterecht is", vervolgde Courtois, die een goede wedstrijd speelde tegen Portugal. Ook bondscoach Martínez was tevreden. "We kunnen als ploeg afzien. We hebben getoond dat we evenwaardig zijn aan de Europese kampioen."

Lees ookBelgië vreest; De Bruyne en Hazard vallen geblesseerd uit

Over de fitheid van sterspeler De Bruyne en Hazard kon de bondscoach nog erg weinig zeggen. "Daar is het te vroeg voor. Kevin kon zijn enkel niet goed draaien. Het veld speelde daarin ook een rol. We zullen 48 uur moeten afwachten. Dat geldt ook voor Eden Hazard. Bij hem draait het om een spierletsel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen