Positie De Boer onhoudbaar: "Hij heeft volledig gefaald"

28 juni 2021, 07:53   Bijgewerkt: 28 juni 2021, 07:59

De positie van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal lijkt vrijwel zeker onhoudbaar. Nimmer was er voor een toernooi al zoveel kritiek en hoewel die tijdens een prima groepsfase zonder tegenstand enigszins verstomde, is die terecht weer volop teruggekeerd. In de eerste wedstrijd dat het erom ging gaf hij en Oranje niet thuis. Gezien de zware kritiek aan zijn adres, lijkt een vertrek onvermijdelijk.

"Dit is een regelrechte afgang voor het Nederlands elftal. Met al deze kwaliteiten en met deze ploeg", stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, over het optreden van Oranje. Daar is maar één man verantwoordelijk voor: bondscoach De Boer. "Er valt voor hem weinig te bezinken. Dit kan bijna niet anders dan dat het einde verhaal is. Hij heeft geweldig gefaald. Echt volledig gefaald. (…) Frank de Boer heeft gekozen voor een heilloze, doodlopende weg en dan is er maar één conclusie."

Johan Derksen kwam in het tv-programma Oranjezomer tot dezelfde conclusie: De Boer heeft een absolute wanprestatie geleverd. "Alles is fout gegaan. Een veteraan in het doel. Van Aanholt zou beter zijn dan Owen Wijndal, maar dat is niet waar gebleken. Marten de Roon heeft niets toegevoegd aan het elftal. Steven Berghuis heeft hij genegeerd, terwijl die een uitstekend seizoen heeft gespeeld. Quincy Promes, die heeft hij laten invallen", somde de analist op. "Hij was een stuntelaar in de aanloop, hij heeft geen verhaal. Het Nederlandse volk heeft geen vertrouwen in hem. Het is geen boegbeeld van de KNVB."

Ook bij de NOS was er behoorlijk veel kritiek op het optreden van De Boer. "Ik vraag mij af: dan ben je bondscoach en krijg je een rode kaart, dat is gewoon vervelend. Dan breng je Promes, die in mijn ogen misschien vier goede wedstrijden bij Ajax heeft gespeeld, in en haal je je gevaarlijkste man eraf. Zit er niemand op de bank die zegt: zullen we dit wel doen of zullen we Memphis links zetten en Malen in het centrum laten?", stelde Rafael van der Vaart. 

Lees ook: Frank de Boer-index: positie onhoudbaar na wanprestatie

Ook Willem van Hanegen snapte weinig van de wissel, zo schreef hij in het Algemeen Dagblad. 'Quincy Promes moest als invaller bij Memphis komen en verdedigend de linkerkant oppakken. Dat had Malen toch ook nog wel gekund?', stelde hij. Oud-international Nigel de Jong kwam tegenover ITV tot hetzelfde inzicht. "Er was geen enkel geloof bij het Nederlands elftal. We misten in deze wedstrijd een echte leider binnen de ploeg, iemand die zegt: 'jongens, wat er ook gebeurt we gaan eruit met een knaller of in elk geval strijdend ten onder'." Ook dat was een indirecte trap na richting bondscoach De Boer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen