België vreest; De Bruyne en Hazard vallen geblesseerd uit

27 juni 2021, 23:36

De nationale ploeg van België won zondagavond op het EK van Portugal, maar na de wedstrijd ging het vooral over Kevin De Bruyne en Eden Hazard. De twee sterkhouders van bondscoach Roberto Martínez vielen in Sevilla geblesseerd uit. Het is de vraag of ze de kwartfinale tegen Italië zullen halen.

Doelman Thibaut Courtois was in Spanje de grote man aan de kant van de Belgen. Hij hield zijn doel schoon, maar maakte zich na de wedstrijd zorgen over het uitvallen van De Bruyne en Hazard. De Bruyne moest zijn plekje vlak na rust noodgedwongen afstaan aan Dries Mertens, terwijl Yannick Carrasco in de slotfase nog moest aantreden vanwege hamstringklachten bij Hazard.

De Belgen wonnen op Spaanse bodem met 1-0 van Portugal door een treffer van Thorgan Hazard. Het is vooralsnog niet echt het toernooi van zijn broer Eden, die de eerste twee wedstrijden van het EK slechts als invaller meemaakte. De Bruyne moest het eerste duel zelfs helemaal missen vanwege een blessure en zal hopen dat hij tegen de Italianen wel kan aantreden.

Het EK van De Rode Duivels gaat aanstaande vrijdag verder in München. Daar staat om 21.00 uur de kwartfinale van dat toernooi tegen het nog ongeslagen Italië op de planning. De Italianen rekenden eerder dit weekend na verlenging af met Oostenrijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen