Thorgan Hazard schiet België op fraaie wijze naar kwartfinales

27 juni 2021, 23:00   Bijgewerkt: 27 juni 2021, 23:11

Na een wedstrijd in Sevilla die niet het gehoopte spektakel bracht, mag België zich op gaan maken voor de kwartfinale tegen Italië. Kort voor rust kwamen de Belgen via Thorgan Hazard op een 1-0 voorsprong. Portugal probeerde de hele tweede helft een gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet baten, waardoor de regerend Europees kampioen uit het toernooi ligt.

Na de teleurstellende uitschakeling van Nederland was het aan België om de eer van de lage landen hoog te houden. De Rode Duivels, die in de groepsfase ongeslagen bleven, namen het daarvoor op tegen Portugal, dat in de 'Groep des Doods' op de derde plaats eindigde. Het duel tussen de nummer een van de wereldranglijst en de Europees kampioen werd echter niet het duel tussen de Manchester-maestro's: Bruno Fernandes startte bij Portugal opnieuw op de bank.

De goede poging van Cristiano Ronaldo werd gekeerd door Thibaut Courtois, maar bleek wel het startsein voor een omsingeling van het Belgische doel. Uiteindelijk eindigde dit in een losse flodder van Joao Palhinha, waarna Portugal iets sterker bleef. Het spel golfde op en neer, maar het tempo was veelal te laag om elkaar te kunnen verrassen. Uiteindelijk was het België dat de wedstrijd openbrak. Het schot van Kevin de Bruyne werd eerst nog geblokt, maar op het prachtige schot van ThorganHazard hadden de Portugezen geen antwoord meer.

Nadat een opstootje met wie anders dan Pepe de gemoederen hevig had verhit, besloot Portugal langzaamaan zijn slotoffensief in te zetten. Waar grote kansen eerder nog uitbleven, werd Thibaut Courtois nu meerdere malen getest. Hij stond echter goed op zijn post en had eveneens het geluk aan zijn zijde toen een Portugese inzet de paal trof. Uiteindelijk bleef de eindstand in een hartstochtelijke wedstrijd 1-0, waardoor België het op mag gaan nemen tegen Italië en Europees kampioen Portugal uit het toernooi ligt.

Man of the Match: Thorgan Hazard

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen