Tsjechië kreeg applaus van Oranje-fans: "De grootste beloning"

27 juni 2021, 22:28

Voor Oranje was de achtste finale van zondagavond een enorme deceptie, terwijl de Tsjechen een enorme stunt konden vieren. Bondscoach Jaroslav Silhavy zag Nederland vooraf als de grote favoriet en spreekt daarom van een van zijn beste wedstrijd ooit. 

"Het was voor mij de beste en meest prestigieuze", vertelde Silhavy na afloop op de persconferentie. "Ik heb de spelers verteld dat het nu aan ons was. De tegenstander was duidelijk favoriet, maar wij hebben goed als team gespeeld. Ik moet alle spelers prijzen, het was geweldig. Ik ben blij dat het gelukt is, met onze fans erbij."

Maar ook de Nederlandse fans lieten hun waardering blijken, merkte de bondscoach. "De grootste beloning was zeker dat zelfs de fans van de tegenstander applaudisseerden. Ik weet dat Nederlandse fans tegenstanders ook kunnen waarderen."

Silhavy lichtte een aantal van zijn spelers in het bijzonder uit. Een daarvan was Tomás Holes, die belangrijke instructies had meegekregen. "Zijn taken waren duidelijk: Wijnaldum beweegt onder de aanvallers en Tomas had de taak om hem af te stoppen. Hij kreeg hem onder controle, voltooide zijn taak, maakte een doelpunt (de 0-1, red.) en gaf een assist (de 0-2, red.)."

Tsjechië neemt het in de kwartfinale op tegen Denemarken, dat zaterdagavond overtuigend Wales uitschakelde (0-4). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen