Kraaij woest op De Boer: "Iedereen op de trainerscursus leert dat"

27 juni 2021, 21:20

Hans Kraaij Jr. had na afloop van de nederlaag van Oranje tegen Tsjechië geen goed woord over voor bondscoach Frank de Boer. De trainer besloot na de rode kaart voor Matthijs de Ligt om Donyell Malen naar de kant te halen - tot ongenoegen van de analist. "Het zit me zo ongelofelijk hoog."

Kraaij zelf was trainer op een lager niveau, voor het laatst bij amateurclub FC Lienden. Zelfs daar weten trainers volgens hem echter hoe ze na een rode kaart moeten wisselen. Dit in tegenstelling tot Frank de Boer. Hij haalde Malen naar de kant en bracht daarmee Tsjechië in de gelegenheid om aan te vallen. "Of je nu trainer van Ajax, Feyenoord, PSV of FC Lienden bent, iedereen op de trainerscursus leert dat."

"Op het moment dat je Malen eruit haalt, heb je geen diepte en geen druk meer", legde Kraaij uit in de studio van ESPN. "Je nodigt de tegenstander - een heel zwakke tegenstander - uit om aan te vallen. Wij hebben geen diepte meer, want Depay is ook niet bloedjesnel."

Kraaij zelf had voor een heel andere oplossing gekozen. "Had nou gewoon vier achterin gezet en De Jong, De Roon en Wijnaldum op een rijtje op het middenveld. Dan speel je gewoon 4-3-2 met Malen en Depay. Je hebt diepte met Malen en kan ook nog hun verdedigingsduo onder druk zetten." Hij vatte zijn kritiek tot slot samen: "A, laat hem staan en B, ga met twee spitsen spelen. Met 4-4-1 nodig je zelfs een heel slecht Tsjechië uit om aan te vallen."

Lees ook: De Boer geeft tekst en uitleg bij veelbesproken wissel

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen