De Jong is duidelijk: "Uiteindelijk is het dan een slecht toernooi"

27 juni 2021, 20:38

Frenkie de Jong kon Oranje niet bij de hand nemen tegen Tsjechië en baalt van de verrassende uitschakeling. De middenvelder van FC Barcelona wist zijn stempel niet te drukken en zocht na afloop oorzaken voor de nederlaag tegen de Tsjechen. Ook nam hij het op voor ploeggenoot Matthijs de Ligt.

De Ligt nam na zijn rode kaart de schuld van de nederlaag op zich, maar dat vindt De Jong niet terecht. "Dat is een beetje overdreven, het is niet alleen zijn schuld", vertelde de middenvelder na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Het is knap dat hij meteen voor de camera komt. De eerste helft speelden we onder ons niveau en ook met tien man kun je het veel beter doen. Zeker tegen Tsjechië."

"Het leek wel of we een beetje moe waren. Het was een zware wedstrijd. We wilden hartstikke graag, dit was misschien wel de grootste wedstrijd in onze carrière. Ons spel kwam niet van de grond en na de rode kaart hadden we het natuurlijk moeilijk. We wisten sowieso dat het een lastige wedstrijd ging worden", vervolgde De Jong, die net als de andere sterkhouders niet belangrijk kon zijn voor Oranje.

"We kwamen niet echt los, ik kwam zelf bijvoorbeeld weinig vrij. Het voelde zwaar, dit was niet onze beste wedstrijd. Ik vind niet dat we de Nederlandse School overboord hebben gegooid. We hebben in de groepsfase aanvallend voetbal gespeeld en maakten ook de meeste doelpunten. Maar uiteindelijk is het een slecht toernooi als je in de achtste finales eruit gaat", sloot De Jong af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen