Wijnaldum na mokerslag in Boedapest: "Het is de realiteit"

27 juni 2021, 20:15

Georginio Wijnaldum vindt dat Oranje het aan zichzelf te wijten heeft dat het EK ten einde is. De aanvoerder zag zijn ploeg een dramatische wedstrijd spelen tegen Tsjechië (0-2) en moet wennen aan het feit dat het toernooi voor hem ten einde is.

"Na die rode kaart voelde het als onmacht", vertelde Wijnaldum direct na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Het werd een stuk moeilijker om druk te zetten. Als we de bal hadden, kwamen we er niet meer uit. Het was heel moeizaam. We gingen niet goed om met hun manier van druk zetten en hebben niet onze eigen ruimte gecreëerd. Dat deden we in de eerste helft een paar keer wel en dan krijgen we kansen."

Na de thee ging het na een gemiste kans van Donyell Malen helemaal mis voor Oranje. Volgens Wijnaldum was dat het kantelpunt in de wedstrijd. "In de tweede helft kregen we een goede kans, die we niet maken. We letten een keer niet goed op waardoor we een rode kaart krijgen. Het was daarna moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Daar hadden we op moeten anticiperen en dat hebben we niet goed gedaan."

Uit het niets is er dus een verrassend einde gekomen aan het EK voor Oranje. "Het is de realiteit", aldus de aanvoerder, die ook nog kort terugblikte op het verloop van het toernooi voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer. "Ik heb het gevoel dat we groeiden in het toernooi. Er was veel kritiek op de speelwijze en dat soort dingen. Dat hebben we in de groepsfase goed gekanteld, maar vandaag was een offday. Dat is pijnlijk en moeilijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen