De Boer verklaart keuze voor Malen boven Weghorst

27 juni 2021, 17:35

Frank de Boer stond in aanloop naar het duel tegen Tsjechië voor een naar eigen zeggen lastige keuze: Wout Weghorst of Donyell Malen? De keuze viel uiteindelijk op laatstgenoemde, die in zijn invalbeurten en zijn basisplaats tegen Noord-Macedonië al liet zien er klaar voor te zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd verklaarde de bondscoach die beslissing. 

"Wout heeft het goed gedaan, maar Donyell ook in de laatste wedstrijd en zijn invalbeurten", legde De Boer zijn dilemma uit aan de NOS. Hij erkende dat de keuze voor Malen vooral op tegenstander Tsjechië is gebaseerd. "Met zijn snelheid kunnen we voor dreiging zorgen. Hun centrale verdedigers zijn niet de allersnelste, dus laten we hopen dat we daarvan kunnen profiteren."

Zo moest De Boer Weghorst teleurstellen , maar met het wegvallen van de geblesseerde Luuk de Jong is er voor de spits misschien een nieuwe rol weggelegd: die als pinch-hitter. "Dan zou hij zeker targetman kunnen zijn, maar hij kan ook gedurende de wedstrijd al invallen", reageerde De Boer op die suggestie. 

Dat Oranje aan de knock-outfase begint, betekent ook de mogelijkheid op penalty's. De Boer vertelde al sinds het trainingskamp in Portugal bezig te zijn met die mogelijkheid. "We hebben er heel nauwkeurig op gelet. Als het zo ver komt - ik hoop het niet - dan zijn we er klaar voor." De rol van Tim Krul als reservedoelman riep de vraag op of een late keeperswissel als in 2014 aan de orde is. "Ik zeg daar helemaal niets over, maar we zijn op alles voorbereid", bleef de trainer mysterieus.

De Boer merkte in aanloop naar het duel in ieder geval scherpte bij zijn ploeg. "De jongens waren vijf minuten voor de bespreking al beneden. Ze hadden er echt zin in", vertelde hij. Wat hij ze in de kleedkamer als laatste woorden mee zal geven? "Dat ze moeten genieten en eenheid moeten uitstralen. Meestal val je dan in herhaling, want je bent al continu bezig met voorbereiden. De spelers zitten in een soort tunnel. Je kunt wel wat zeggen, maar ze zijn zo gefocust dat ze maar één ding willen: het fluitsignaal horen en gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen