De Boer heeft teleurstellende boodschap voor Koopmeiners

De Boer heeft teleurstellende boodschap voor Koopmeiners

27 juni 2021 – Frank de Boer heeft besloten om Teun Koopmeiners op de tribune te zetten tegen Tsjechië. Omdat een wedstrijdselectie op het EK uit maximaal 23 spelers mag bestaan, moest de bondscoach noodgedwongen één speler teleurstellen.

Heel verrassend is het niet dat de keuze van De Boer is gevallen op Koopmeiners. De middenvelder kwam tijdens het EK nog niet aan de bak en zat tegen Oostenrijk al eerder op de tribune. Tegen Oekraïne en Noord-Macedonië was Koopmeiners een ongebruikte wissel.

Het Nederlands elftal begon met een selectie van 26 aan de voorbereiding op het EK, maar De Boer heeft nu nog maar 24 spelers tot zijn beschikking. In aanloop naar het toernooi raakte Donny van de Beek geblesseerd en onlangs haakte ook Luuk de Jong vanwege fysieke klachten af.

Tegen Noord-Macedonië waren Owen Wijndal en Marten de Roon nog de Nederlandse tribuneklanten. Wijndal keert zoals verwacht terug in de wedstrijdselectie en De Roon, die in de laatste wedstrijd op scherp stond, heeft zelfs een basisplaats.

gerelateerd