Frank de Boer maakt opstelling Oranje tegen Tsjechië bekend

27 juni 2021, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor de achtste finale van het EK tegen Tsjechië bekendgemaakt. Ten opzichte van het duel met Noord-Macedonië wijzigt de bondscoach zijn elftal op één plek. Marten de Roon keert terug in de basis, wat ten koste gaat van Ryan Gravenberch. Voorin krijgt Donyell Malen de voorkeur boven Wout Weghorst.

In aanloop naar de wedstrijd in Boedapest hield De Boer de opstelling voor zich, maar eigenlijk stond al vast dat Maarten Stekelenburg onder de lat zou staan, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Patrick van Aanholt de verdediging zouden vormen, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum weer op het middenveld zouden staan en ook Memphis Depay zou starten.

Over twee posities werd de afgelopen dagen volop gediscussieerd. Op het middenveld moest De Boer een keuze maken tussen Marten de Roon en Ryan Gravenberch. De verwachting was dat De Roon de voorkeur zou krijgen en De Boer maakte anderhalf uur voor de aftrap bekend dat hij voor de middenvelder van Atalanta heeft gekozen.

Spannender was de keuze tussen Malen en Weghorst. Daags voor de wedstrijd hield De Boer zijn kaarten nog tegen de borst. "Tsjechië probeert heel vroeg druk te zetten. Dat zou kunnen betekenen dat er ruimte is en je een snelle speler nodig hebt. Maar als je niet onder de druk uit kunt spelen, heb je een aanspeelpunt nodig. We gaan morgen ziet wie er speelt, of het Donyell of Wout wordt", vertelde hij. De keuze is gevallen op Malen, zo is nu duidelijk geworden.

Opstelling Oranje

Maarten Stekelenburg; Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Patrick van Aanholt; Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon; Memphis Depay, Donyell Malen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen