Koeman kan overbodige speler van 'zwarte lijst' schrappen

Koeman kan overbodige speler van 'zwarte lijst' schrappen

27 juni 2021 – Jean-Clair Todibo keert niet terug bij FC Barcelona. De 21-jarige verdediger vervolgt zijn loopbaan bij OGC Nice, zo meldt de club uit de Ligue 1 via de officiële kanalen. Todibo speelde de afgelopen maanden al op huurbasis in Zuid-Frankrijk en maakt voor 8,5 miljoen euro plus zeven miljoen euro aan variabelen de definitieve overstap.

Todibo stond al een tijdje op de nominatie om verkocht te worden. De centrumverdediger kreeg het voorbije seizoen onder Ronald Koeman geen speeltijd en besloot na een half jaar zijn heil elders te zoeken. Het was alweer de derde keer dat Todibo op huurbasis vertrok bij Barcelona. Eerder werd hij gestald bij Schalke 04 en Benfica.

Het vertrek van Todibo is definitief, daar Barcelona en Nice geen terugkoopclausule hebben afgesproken. De Catalanen namen de verdediger in januari 2019 over van Toulouse, waarvoor hij op dat moment nog maar tien wedstrijden had gespeeld. In Barcelona slaagde Todibo er niet in zijn belofte in te lossen. Verdeeld over meerdere seizoenen speelde hij slechts vijf wedstrijden.

Koeman zal niet rouwig zijn om het vertrek van Todibo. Vlak voordat de Fransman in januari op huurbasis de overstap maakt naar Nice, gaf de Nederlandse trainer aan dat de verdediger niet in zijn plannen voorkwam. De naam van Todibo stond dan ook op de 'zwarte lijst' van Koeman. De leiding van Barcelona zal eveneens tevreden zijn met het vertrek van Todibo, daar de speler een mooi bedrag oplevert en zo bovendien het salarishuis omlaag gaat.

gerelateerd