Wijnaldum verklaart keuze voor de 'regenboog-aanvoerdersband'

27 juni 2021, 11:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum heeft tekst en uitleg gegeven over het waarom hij zondagavond de aanvoerdersband met regenboogkleuren draagt in de achtste finales tegen Tsjechië. De captain van het Nederlands elftal wil in samenspraak met de KNVB een statement afgeven tegen discriminatie en racisme. Volgens hem moet voetbal juist verenigen en verbinden in plaats van uitsluiten.

"Met het dragen van deze aanvoerdersband willen we benadrukken dat we staan ??voor inclusiviteit en verbinding", stelt Wijnaldum over het dragen van de ban. "We zijn tegen elke vorm van uitsluiting en discriminatie. We hopen iedereen te steunen die zich gediscrimineerd voelt over de hele wereld." De band is slechts een klein onderdeel van wat de KNVB allemaal doet tegen uitsluiting in het betaalde voetbal, een campagne die eerder al van start ging.

'De spelers van het Nederlands heren- en dameselftal hebben de OneLove-campagne omarmd en alle aanvoerders in het betaald voetbal dragen dit jaar tijdens het Coming Out Weekend (7 t/m 11 oktober) de OneLove-aanvoerdersband om uit te dragen dat iedereen in het voetbal zichzelf moet kunnen zijn. OneLove begon in september 2020 met een open brief ondertekend door zestig partijen uit het prof- en amateurvoetbal', schetst de voetbalbond de ontwikkeling binnen Nederland in een persbericht. 

Lees ook: Wijnaldum leerde van Hongarije en genoot van leiderschap Malen

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, steunt de actie van Wijnaldum ook, zo vertelt hij tegenover het ANP. "Het voetbal is van en voor iedereen. Dat is een thema dat we al lang geleden hebben opgepikt en waar ook onze voormalig voorzitter Michael van Praag heel veel aandacht aan heeft besteed. Het zijn kernwaarden waar we voor staan. Ik ben er heel trots op dat de aanvoerder van Oranje, Georginio Wijnaldum, dat ook bij de wedstrijd tegen Tsjechië uitdraagt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen