Inside Oranje-info: Stekelenburg stopte meer pingels dan Krul

Inside Oranje-info: Stekelenburg stopte meer pingels dan Krul

27 juni 2021 – Wat gaat Frank de Boer doen als het vanavond tegen Tsjechië aan komt op strafschoppen in de achtste finale van het EK? Laat hij Maarten Stekelenburg staan of brengt hij Tim Krul binnen de lijnen, zoals Louis van Gaal tijdens het WK 2014 met veel succes deed. Afgaande op een van de laatste trainingen is de kans op een wissel niet groot.

Dat stelt voormalig international Sander Westerveld althans tegenover Voetbal International. De oud-doelman heeft 'inside informatie' op basis van een recente en besloten training. Op dat moment liet Krul zien met drie van de vijf strafschoppen nog altijd een prima penaltykiller te zijn, maar Stekelenburg deed het met vier (!) van de vijf nog beter dan zijn potentiële vervanger. Zorgwekkend is ook het feit dat er van de tien pogingen van Oranje liefst zeven missers waren. 

Stekelenburg kreeg bij Ajax dit seizoen drie strafschoppen te verwerken: Leroy Fer was de enige die mis schoot, Yusuf Yazici (Lille OSC) en Simon Gustafson (FC Utrecht) schoten de bal wel tegen de touwen. Tim Krul deed het dit seizoen bij Norwich City wel weer een stuk beter: hij hield drie van de vier penalty's tegen. In Oranje scoorden Raúl Jiménez (Mexcio, 0-1) en Burak Yilmaz (4-2) echter wel gewoon.

Waar Ronald Koeman zich eerder openlijk uitsprak dat hij géén wissel zou doen met Krul voor destijds Jasper Cillessen, heeft De Boer zich nog niet openlijk uitgesproken. 'Frank de Boer heeft er officieel nog niks over gezegd, maar het is aannemelijk dat hij zo'n wissel ook niet nodig vindt', verwacht het Algemeen Dagblad over een eventuele keeperswissel.

gerelateerd