Makkelie krijgt fraaie EK-kraker aan de kant van Oranje

27 juni 2021, 10:11   Bijgewerkt: 27 juni 2021, 10:19

Danny Makkelie heeft zondag een prachtige wedstrijd aangewezen gekregen op het EK 2020. De scheidsrechter is de leidsman bij het duel tussen Engeland en Duitsland in de achtste finale van het toernooi. Die kraker wordt de derde wedstrijd van de arbiter op het Europees Kampioenschap.

Het duel wordt dinsdagavond om 18.00 uur gspeeld op Wembley in Londen. Makkelie wordt geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. Pol van Boekel is VAR, Kevin Blom AVAR. Het is bovendien best een bijzondere aanstelling, omdat het duel 'aan de kant van Oranje' is op het EK. De winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Duitsland kan mogelijk het Nederlands elftal treffen in de halve finale van het EK. 

Eerder had de scheidsrechter Italië – Turkije en Rusland – Finland onder zijn hoede in de groepsfase van het EK. Makkelie kent zodoende een goed debuut op het EK, waar hij deze zomer voor het eerst actief op is. Björn Kuipers – die geen aanstelling heeft gekregen voor de achtste finales, maar wel nog kans maakt op bijvoorbeeld een kwartfinale – floot wel eerder al EK's. 

In het verleden was onder andere de ervaren scheidsrechter Pierluigi Collina die het duel tussen deze twee grote landen op het EK onder zijn hoede had. Dat was in 2000 voor het laatst op een Europees Kampioenschap. Op het WK 2010 had Jorge Larrionda uit Uruguay de leiding over de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland (4-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen