Frenkie de Jong wordt vergeleken met Cristiano Ronaldo

27 juni 2021, 08:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong lijkt in zekere zin op Cristiano Ronaldo. De middenvelder van het Nederlands elftal wordt vergeleken met de superster van Portugal als het gaat om bijvoorbeeld zijn gedrevenheid om de beste te worden. "Zo professioneel en zo gedreven. Al 36 jaar en nog zo fit. Het is de gretigheid om jezelf te verbeteren."

Dat vertelt personal trainer Randy Sedoc, personal trainer die in zijn tijd bij Ajax veel samenwerkte met de middenvelder, tegenover de NOS over Ronaldo én De Jong. Die training heeft zijn uitwerking niet gemist, afgelopen seizoen maakte de oud-Ajacied de meeste minuten van bijna heel Europa. "Weten wat er nodig is om de top te halen en uit elk detail je voordeel zien te halen", vergelijkt hij De Jong nogmaals met Ronaldo. "Dat zie ik ook bij Frenkie de Jong en bijvoorbeeld ook bij Matthijs de Ligt. Alles draait bij hen om het voetbal."

Frenkie is weliswaar geen sprintwonder, maar blinkt uit in het snelle, korte voetenwerk en reactievermogen, stelt Sedoc. "Dat is echt zijn kracht. Ik heb veel voetballers getraind en bij veel is het reactievermogen minder. Dat maakt Frenkie bijzonder. Daar hebben we ook extra aan gewerkt en hebben we verder ontwikkeld." Ook werkte hij hard aa het soepeler maken van de heupen. "Daarom gingen we oefenen met horden en met knie heffen zijwaarts. Daar had hij baat bij."

Lees ook: De Boer spreekt ambitie uit: "Ons doel is de grachten"

Dat trainen ging soms best ver, zeker in de begintijd van De Jong bij de A-selectie had hij het daar moeilijk mee. "Hij moest met hoge intensiteit bankdrukken, twintig seconden rust, buikspieren, weer even rust, in totaal zo'n negen verschillende elementen. 'Ik ben nog nooit zo diep gegaan', zei Frenkie. Hij was helemaal van slag, helemaal kapot."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen