Italië breekt wereldrecord: geen land hield zo lang de nul

27 juni 2021, 00:17

Italië beleefde in de achtste finale tegen Oostenrijk negentig uiterst lastige minuten, maar kon tijdens de frustrerende reguliere speeltijd toch een klein succesje vieren. De manschappen van bondscoach Roberto Mancini hield voor de verlenging opnieuw negentig minuten het doel schoon. Daardoor is het al meer dan 1.144 minuten geleden dat de Italianen een treffer hebben geïncasseerd.

Daarmee brak Italië een wereldrecord: nog nooit was een land in het internationale voetbal defensief zó solide als de Italianen. Tijdens het EK slechtte de Azzurri al de grens van duizend minuten, inmiddels is de magische grens van 1.144 minuten gepasseerd. Tegenstander Oostenrijk schoot uiteindelijk slechts eenmaal tussen de palen: Marko Arnautovic slaagde er zelfs in doelman Gianluigi Donnarumma te passeren, maar zijn kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het record stond overigens al op naam van de Italianen. Tussen 1972 en 1974 hield Dino Zoff zijn doel 1.143 minuten schoon. De laatste tegentreffer van Italië dateert van oktober vorig jaar. Destijds slaagde Oranje-middenvelder Donny van de Beek erin om Donnarumma te passeren. Hij hielp zijn land uiteindelijk aan een 1-1 gelijkspel. Sindsdien hield Italië al tien wedstrijden op rij de nul.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen