Pasveer grapt: "Na Ajax nog even record Gorter afpakken"

26 juni 2021, 22:38   Bijgewerkt: 26 juni 2021, 22:50

Remko Pasveer hoopt zich na de zomer in de basis te knokken bij Ajax. De van Vitesse overgekomen doelman heeft zijn in zijn nieuwe avontuur, maar beseft dat de concurrentie moordend is. Zo beschikt Ajax nog altijd over André Onana en Kjell Scherpen, terwijl Maarten Stekelenburg momenteel eerste keuze is onder de lat van het Nederlands elftal.

Pasveer heeft volop doorgetraind in de zomer. "Nee, voorlopig leg ik mezelf nog geen druk op", reageert hij voor de camera van ESPN. "Ik heb veel zin in de samenwerking met Maarten (Stekelenburg, red.). Hij is nog bezig met het EK, iets dat ik van afstand volg. Ik kijk er naar uit om met hem samen te gaan werken en er een mooi jaar van te gaan maken. Hij doet het goed, maar ik ga mijn best doen om speelminuten te krijgen. Dat is denk ik wel een gezond doel."

Pasveer moet ook concurreren met Jay Gorter, de doelman die hem afgelopen seizoen een fraai record afpakte. Jarenlang was Pasveer de doelman met de meeste 'clean sheets' in de Eerste Divisie, maar na 25 keer de nul pakte Gorter het record. "Hij heeft mijn record afgepakt bij Go Ahead Eagles, dus na Ajax wacht mij nog een jaartje Go Ahead om dat record terug te pakken", grapt de doelman.

Na de transfervrije komst van Joey Roggeveen, opgepikt bij FC Volendam, beschikt Ajax over zes doelmannen. André Onana verhuist waarschijnlijk naar Arsenal, terwijl Kjell Scherpen op de verlanglijst van Brighton & Hove Albion staat. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen