Denemarken schittert in Amsterdam: "Christian was hier bij ons"

27 juni 2021, 00:17

Kasper Hjulmand zag Denemarken overtuigend winnen van Wales. De Denen wonnen in de Johan Cruijff ArenA met maar liefst 4-0. Mogelijk wacht nu een wedstrijd tegen het Nederlands elftal, als de ploeg van Frank de Boer tenminste weet af te rekenen met Tsjechië.

"Nederland is een team dat er erg scherp en goed uit ziet. We kennen het Nederlandse voetbal heel goed. Het is een heel sterk team met goede spelers. Voor mij een van de topteams van het toernooi. Tsjechië heeft ook goede wedstrijden gespeeld. Een van deze ploegen zal het ons heel moeilijk kunnen maken. Op voorhand heb ik zeker geen voorkeur. We kijken er naar uit om naar Baku te reizen en tegen een van deze tegenstanders te spelen", wordt de bondscoach geciteerd door De Telegraaf.

De overwinning zorgt voor een positief gevoel bij de trainer, die genoot in Amsterdam. "Johan Cruijff is een van mijn grootste inspiratiebronnen en dan was er ook nog de wetenschap dat dit het eerste thuis van Christian Eriksen was buiten Denemarken. Dat hier het buitenlandse avontuur op 16-jarige leeftijd voor hem begon. Christian was hier bij ons. Vooraf heb ik al gezegd, dat ik hier heel graag voor hem zou willen winnen. Niet alleen voor Christian, maar ook voor Kasper Dolberg is dit een thuis. Daarom was dit in vele opzichten een heel bijzondere avond voor ons."

Dolberg werd namelijk de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Dat terwijl hij in de eerste wedstrijden op de bank zit. "Ik denk dat we een sterrentopscorer hebben in hem. Ik volg hem al sinds hij nog een jonge voetballer was, al sinds het seizoen dat hij 16 goals maakte voor Ajax. Hij heeft daarna moeilijke fases gehad in zijn carrière. Ook recent nog door blessures en corona, maar hij heeft zijn rug gerecht. Op de training heb ik gezien dat hij fit was en dat hij klaar was om te spelen. Hij was zich aan het opladen. Het was voorbestemd dat hij deze climax zou hebben uitgerekend in dit stadion. Die eerste goal was echt geweldig", aldus Hjulmand.

De Denen hebben nu twee keer op rij gewonnen, terwijl de eerste twee duels verloren gingen. Dat had alles te maken met het trieste incident van Christian Eriksen, die in de eerste wedstrijd wegens hartproblemen naar de grond ging. Het zorgt ervoor dat iedereen het land een succesje gunt, zo voelt de bondscoach. "Ik ben dankbaar voor alle steun die we gekregen hebben. Die liefde en steun hadden we nodig. Dat heeft ons vleugels gegeven. En nu staan we in de kwartfinale. Ik bewonder de jongens. Dat zijn echte krijgers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen