Gorter geniet bij Ajax: "Voel me een kind in de speeltuin"

26 juni 2021, 21:34

Jay Gorter heeft genoten van zijn eerste training als doelman van de Ajax-hoofdmacht. De 21-jarige sluitpost werd deze zomer na een indrukwekkend seizoen met Go Ahead Eagles opgepikt in de Keuken Kampioen Divisie en is een van de vele doelmannen die voor zijn kans gaat in Amsterdam. Gorter wil vooral ook van zijn ervaren ploeggenoten leren. 

Gorter vroeg zich in aanloop naar de eerste training af wat hij kon verwachten in Amsterdam. "Ik reed hier toch wel een beetje gespannen naartoe", zegt de talentvolle keeper in gesprek met ESPN. "Het doet toch wat met je. Ik voel me een beetje als een klein kind in de speeltuin, en dan ook nog eens de speeltuin waar je als jochie het meest van houdt."

Hij kijkt uit naar zijn avontuur in Amsterdam, waar hij al in de jeugdopleiding speelde. "Het is geweldig om mee te maken. Dit zijn spelers waar je tegenop kijkt, dat is goud waard. Ik moet me vanuit mijn eigen perspectief bezighouden met ontwikkelen, maar ik wil ook genieten van de andere jongens. Zij liepen er al toen ik nog een klein ukkie was."

Ook concurrent Remko Pasveer kijkt uit naar de samenwerking met Gorter. "Ook hij komt hier natuurlijk met een doel. Hij is wat jonger dan wij, heeft nog flink wat jaren voor zich. Ik denk dat hij nog fantastische stappen kan gaan zetten." Pasveer en Gorter hebben flink wat concurrenten onder de lat. Zo was Oranje-keeper Maarten Stekelenburg na de winterstop vaste doelman, omdat André Onana werd geschorst wegens een dopingschorsing. De Kameroener lijkt deze zomer te vertrekken naar Arsenal, net als Kjell Scherpen (Brighton & Hove Albion). Vrijdag werd de komst van FC Volendam-keeper Joey Roggeveen wereldkundig gemaakt. Hij zal vooral gaan spelen voor Jong Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen