Derksen sneert naar 'gekkie' bij Oranje: ''Alles is overdreven"

Derksen sneert naar 'gekkie' bij Oranje: ''Alles is overdreven"

26 juni 2021 – Johan Derksen gelooft dat Wout Weghorst in de selectie van het Nederlands elftal gezien wordt als 'een gekkie'. De analist stelt dat de aanvaller 'overdreven' is en doorslaat in alles wat hij doet. Dat zou volgens hem ook verkeerd vallen bij de andere spelers in de selectie.

Weghorst laat zich persoonlijk begeleiden door een fysiektrainer, mental coach, personal bodycoach én een sportpodotherapeut. "Weghorst heeft een hele eigen technische staf bij zich, ook nog allemaal mensen die zich gaan profileren, nu hij in het Nederlands elftal speelt. Zo van: dat hebben wij op ons geweten, dat hij zo ver gekomen is. Ik word er altijd een beetje misselijk van", begint Derksen kritisch. "Alles wat hij doet, is eigenlijk overdreven. Iedere reactie is overdreven. Ik houd van gedreven en gepassioneerd, maar hij slaat door met alles."

Het heeft volgens de oud-voetballer ook effect op de andere speler. "En dan krijg je ook in zo'n elftal dat je een beetje een gekkie wordt. Ik denk wel dat ze zo over hem denken, ja, voetballers kennende", aldus Derksen. René van der Gijp haakt in. Hij verwacht dat de spits van VfL Wolfsburg tegen Tsjechië niet in de basis start. "Frank de Boer laat Weghorst natuurlijk niet spelen. Hij is met Luuk de Jong zijn breekijzer kwijt. Ik bedoel: hij houdt Weghorst achter de hand om het laatste kwartier iets te forceren."

Wim Kieft verwacht ook dat Weghorst in de knock-outfase gebruikt zal worden als pinchhitter. Te beginnen tegen de Tsjechen. "Waarschijnlijk zullen die gasten heel verdedigend spelen. Dan heb je ook niet zo heel veel aan een speler als Weghorst. Je kan wel zeggen dat hij een aanspeelpunt is, maar dat gaat je nooit lukken als er zoveel verdedigers staan. Dan ben je veel meer gebaat bij zo'n Donyell Malen, die in staat is om dan toch ergens een metertje te vinden. Memphis Depay kan dat natuurlijk ook, dus het zou ook heel onlogisch zijn om met Weghorst te spelen."

gerelateerd