Dolberg na 'te gekke avond': "Krankzinnig, hier is het begonnen"

26 juni 2021, 20:41

Kasper Dolberg was met twee treffers de grote man aan de kant van het Deense voetbalelftal. De 23-jarige spits verzorgde de 0-1 en 0-2 en legde daarmee de basis voor de uiteindelijke 0-4 overwinning op Wales. Denemarken is daardoor het eerste land dat zeker is van een plek in de kwartfinale van het Europees kampioenschap.

Dolberg moest in de eerste drie groepsduels plaatsnemen op de reservebank, maar kreeg tegen Wales een basisplaats. Dat vertrouwen betaalde hij uit met twee treffers. "Het is te gek", reageerde hij in gesprek met het Deense DR. "Ik weet niet zo goed hoe ik me voel. Het voelt volkomen krankzinnig om vanavond de matchwinner te zijn."

Dat deed hij uitgerekend in de Johan Cruijff Arena, waar hij als speler van Ajax al diverse successen beleefde. Als piepjonge spits was hij de grote man in het seizoen 2016/2017, waarin de Amsterdammers de finale van de Europa League haalden. "Dat voelt wel een beetje surrealistisch. Krankzinnig, hier is het voor mij allemaal begonnen."

Dolberg nam sportieve revanche na zijn reservebeurten in de eerste speelronden. "Ja, het is een echte verlossing. Dat is het voor mij en mijn ploeggenoten. In zo'n wedstrijd scoren is heel bijzonder." De spits was in 28 optredens negen keer trefzeker. Namens zijn Franse werkgever OGC Nice was hij in de Ligue 1 zesmaal trefzeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen