Bijzondere statistieken: alleen Oranje troeft Denemarken af

26 juni 2021, 20:32

Denemarken kwalificeerde zich zaterdagavond op overtuigende wijze voor de kwartfinale van het EK. Onder aanvoering van Kasper Dolberg prikten de Denen liefst vier keer raak tegen Wales, wat een aantal fraaie statistieken oplevert.

Met 0-4 winnen in de knock-outfase van het EK: heel vaak gebeurt dat niet. België in 2016 tegen Hongarije en Spanje in 2012 tegen Italië gingen Denemarken voor. Het gebeurde slechts één keer dat een land met grotere cijfers een knock-outwedstrijd won. Uitgerekend Nederland deed dat, de mogelijke tegenstander van Denemarken in de kwartfinale. Oranje won in 2000 met 6-1 van Joegoslavië.

Dolberg (twee keer), Joakim Maehle en Martin Braithwaite maakten zaterdag de doelpunten in de Johan Cruijff ArenA. Het was voor de Denen de tweede wedstrijd op rij dat zij vier keer scoorden. In de laatste wedstrijd van de groepsfase werd Rusland met 1-4 verslagen. Denemarken is daarmee het eerste land dat in twee achtereenvolgende wedstrijden op het EK minstens vier keer scoort.

In Denemarken droomt men van een herhaling van het EK in 1992, toen de Denen de Europese titel wonnen. Opmerkelijk: ook toen begon Denemarken het toernooi met twee nederlagen en werd de knock-outfase na een ontsnapping in de laatste fase van de groepsfase bereikt. En toeval of niet: in de halve finale werd Oranje getroffen. Na een strafschoppenreeks werd een ticket voor de finale bemachtigd, waarin Duitsland werd verslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen