De Boer reageert met kwinkslag: "Van 1.79 naar 1.80"

26 juni 2021, 19:01

Op de persconferentie richting de wedstrijd tegen Tsjechië passeerden tal van onderwerpen de revue. Frank de Boer werd onder meer gevraagd te reflecteren op zijn groei als bondscoach. De keuzeheer, die in een jolige bui was, kon het niet laten om de vraag met een grap te beantwoorden.

"Van 1.79 naar 1.80 hoor ik net", doelde hij op zijn lengte, om vervolgens serieus op de vraag in te gaan. "Uiteindelijk kom je in je rol. De ene keer gaat dat wat makkelijker dan de andere keer. Het is een ervaringsjob. Ik ben nog steeds wel dezelfde persoon die zoveel van het spelletje houdt en dolgraag wil winnen. Daar ligt ook mijn kracht, op het voetbalveld met de jongens bezig zijn."

Maar de functie van bondscoach behelst meer dan louter spelers klaarstomen voor de volgende wedstrijd. "Ik denk dat ik in de andere dingen steeds beter wordt. Dat hoort ook bij de job en vind ik niet erg. De ene keer is het leuker dan de andere keer, maar het is part of the job", aldus De Boer.

De bondscoach heeft zijn selectie de afgelopen weken zien groeien. "Tegen Oekraïne waren we vrij goed aan de bal en verdedigend was het minder. Tegen Oostenrijk was het een beetje andersom en tegen Macedonië hebben we bij vlagen beide aspecten gezien. Als ik de groep zie, hoe de spelers met elkaar bezig zijn, dat is hartstikke mooi. In dat opzicht vind ik dat we stappen hebben gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen