De Boer spreekt ambitie uit: "Ons doel is de grachten"

26 juni 2021, 18:43

Frank de Boer onderkent dat het Nederlands elftal aan de gunstige kant van het speelschema is beland. Met Tsjechië in de achtste finale en de winnaar van Wales tegen Denemarken in de kwartfinale ligt de weg naar de laatste vier open. Maar er is volgens De Boer nog een reden waarom Oranje het heeft getroffen.

"In mijn ogen is het gunstigste van deze kant van het speelschema de route naar de finale toe. We hebben nu vijf of zes dagen vrij gehad en als we deze ronde doorkomen hebben we nog vijf dagen richting de wedstrijd in Bakoe. Daarna hebben we nog eens drie dagen om ons voor te bereiden, dat is in mijn ogen de ideale route. Welke tegenstanders er dan op het formulier staan, is bijzaak voor mij", aldus De Boer op de persconferentie van zaterdag.

Voor De Boer is het toernooi geslaagd als Oranje de halve finale bereikt, maar het grote doel blijft het winnen van het EK. "Als we de laatste vier halen, afhankelijk van hoe we hebben gespeeld, hebben we het denk ik goed gedaan. Maar we willen eigenlijk alleen in de grachten op een boot staan, dat is ons doel. Niet de finale halen, maar het EK winnen. Ons doel is de grachten, dan is het helemaal geslaagd."

De Boer realiseert zich dat er andere landen hetzelfde over denken. "Het is niet zo dat je zomaar Europees kampioen wordt. Ik denk wel dat als alles goed verloopt, we het kunnen bewerkstelligen. Dan moet wel alles kloppen. Ik ben positief ingesteld, dus laten we ervan uitgaan dat alles klopt", aldus de bondscoach, die niet kwijt wilde of hij tegen Tsjechië met Donyell Malen of Wout Weghorst start.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen