Meer problemen bij de Tsjechen: captain twijfelgeval

26 juni 2021, 16:44

Het is nog maar de vraag of Vladimir Darida zondag in actie kan komen tegen het Nederlands elftal. De aanvoerder van Tsjechië verscheen daags voor de achtste finale niet op het trainingsveld en is een twijfelgeval voor de ontmoeting in Boedapest.

Darida kampt met fysieke ongemakken, maar de Tsjechische voetbalbond maakt niet bekend wat de dertigjarige middenvelder mankeert. Normaal gesproken is Darida een onbetwiste basisspeler bij de Tsjechen. In de groepswedstrijden tegen Schotland, Kroatië en Engeland verscheen de routinier telkens aan de aftrap.

Is Darida zondag niet beschikbaar, dan moet bondscoach Jaroslav Silhavy noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren. Linksback Jan Boril is na twee gele kaarten in de groepsfase namelijk geschorst voor de achtste finale. Ales Mateju of Pavel Kaderábek lijkt Boril tegen Oranje te gaan vervangen.

De voorbereiding van Tsjechië op de wedstrijd tegen het Nederlands elftal verliep sowieso al niet soepel. Later dan gepland zijn de Tsjechen zaterdag naar Boedapest afgereisd. Door technische problemen met het vliegtuig moest het schema worden omgegooid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen