Derksen brandt Van Hooijdonk sr. volledig af na transfer Sydney

26 juni 2021, 14:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog niet officieel bevestigd door Sydney van Hooijdonk zelf, maar de spits gaat hoogstwaarschijnlijk aan de slag bij het Italiaanse Bologna. Van Hooijdonk loopt uit zijn contract bij NAC Breda en kiest dus voor een avontuur in de Serie A. Johan Derksen laat bij De Oranjezomer geen spaan heel van vader Pierre van Hooijdonk, die zijn zoon had moeten behoeden voor deze fout.

De mening van Derksen over Pierre van Hooijdonk wordt echter flink beïnvloed door eerdere gebeurtenissen rondom Pierre en dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken. "Die hele Pierre van Hooijdonk hangt mij al enige tijd de strot uit. Eerst heeft hij de sfeer bij Feyenoord verziekt door te gaan stoken achter de rug om van Dick Advocaat. Daarna heeft hij heel Breda zo ver gekregen dat de trainer is weggegaan, alleen omdat hij Sydney geen basisplaats gaf."

Sydney van Hooijdonk kon bij NAC lang niet altijd rekenen op een basisplaats en besloot daardoor zijn contract niet te verlengen. "Daar is een trainer vrij in, daar moet je als voetballer begrip voor hebben. Nu stuurt hij zijn zoontje naar Bologna, omdat hij blijkbaar denkt dat hij de nieuwe Johan Cruijff op de wereld heeft gezet." Ook sc Heerenveen had interesse in de diensten van de spits, maar zij grijpen dus mis.

Lees ook: Van Hooijdonk vertrekt transfervrij naar Italiaanse competitie

"Het was voor dat jongetje natuurlijk veel beter geweest om een club als Heerenveen te nemen, een club waar heel veel spelers gerijpt zijn, die later groot geworden zijn. Hij heeft net anderhalve wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie achter de rug en die gaat nu naar Bologna. Ik vind het als vader onverantwoord." Daarmee doelt hij voornamelijk op het feit dat Sydney het niveau daar niet aan zou kunnen. "Het zal een paar centjes opleveren, maar als vader is het een heel onverstandige daad."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen