Weghorst eet 'bizar' veel: "Geen genetische aanleg spieropbouw"

26 juni 2021, 12:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl Wout Weghorst ongewild het gesprek van de dag is in Nederland, heeft zijn personal trainer een boekje over hem opengedaan. Weghorst moet op het EK de concurrentiestrijd aangaan met Donyell Malen, maar doet er in fysiek opzicht in ieder geval alles aan om zo fit mogelijk te zijn. Zo heeft hij een bizar eetpatroon dat hem helpt om spiermassa op te bouwen en te onderhouden.

Tegenover Tubantia laat fysiektrainer Richard van Beek weten hoe erg hij onder de indruk is van de motivatie van Weghorst. "We zijn Wout aan het beeldhouwen. Hij is al heel ver en heeft ook een enorm uithoudingsvermogen. Zijn benzinetank is zo groot dat hij kan blijven gaan. Nu proberen we nog meer kracht in zijn spieren te pompen. Hij moet daar veel voor doen, omdat hij geen genetische aanleg heeft om snel spieren te kweken."

Van Beek leerde weghorst kennen in 2014 bij Heracles. Toen was het een dunne jongen van bijna twee meter met een vetpercentage van twaalf tot dertien procent. "Nu is hij tien kilo spieren zwaarder en heeft nog maar 7 procent vet. Daaronder moet hij niet komen, vet is nodig voor het herstel. Wout moet bizar veel eten, zo'n 3500 tot 4000 calorieën per dag. Dat zijn behoorlijke hoeveelheden rijst, pasta en groenten."

Lees ook: Malen of Weghorst? Van Hooijdonk heeft duidelijke voorkeur

De fysiektrainer spreekt over 'bedrijf Weghorst', dat niet alleen bestaat uit Wout zelf. Ook de mensen die hem daarin begeleiden horen daarbij. Wel heeft hij enorme bewondering voor hoe de spits het aanpakt. "Trainen, eten, trainen, eten, trainen en herstellen. Ook dat laatste pakt hij uiterst professioneel aan met speciale drukpakken en wisselbaden. Daarna volgt de familietijd met zijn vriendin en twee dochters."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen