Weinig optimisme in Tsjechië over duel met Nederland

26 juni 2021, 11:48

Zondagavond staan Nederland en Tsjechië tegenover elkaar in de achtste finale van het Europees kampioenschap. Nederland eindigde ongeslagen als groepswinnaar en de Tsjechen werden onder Engeland en Kroatië een van de beste nummers drie. Hoewel Tjechië de laatste twee wedstrijden van Nederland won, is er weinig vertrouwen in een goede afloop ditmaal.

Mick van Buren speelt al vijf jaar lang in Tsjechië voor Slavia Praag. Hij is met zijn club momenteel op trainingskamp en krijgt veel mee van de publieke opinie. Tegenover het Algemeen Dagblad laat hij weten dat het volk sceptisch is. "De Tsjechen zijn niet optimistisch. De defensie van Tsjechië is wat traag, vooral het centrum. De Tsjechen hopen op een uitbraak of op toeslaan bij corners."

De Telegraaf sprak in aanloop naar de wedstrijd met Tomás Galásek. De Tsjech speelde in het verleden voor Ajax, is nog regelmatig in Nederland te vinden en volgt het Nederlandse voetbal op de voet. "Nederland is voor ons een heel zware tegenstander. Ik kijk nog regelmatig wedstrijden van Ajax en andere topwedstrijden uit Nederland, dus ik heb wel een beeld van het Nederlandse voetbal. Offensief zijn ze heel sterk met veel snelheid en een goede mix voorin."

Lees ook: Van Nistelrooij onder indruk: "Herken dat niet uit mijn tijd"

"Defensief staat er een goed blok. We zien niet veel zwakke punten. Het is voor mij duidelijk dat we een topprestatie moeten leveren om Nederland uit te schakelen." In de Tsjechische media laat Karel Poborsky weten advies te hebben over hoe Nederland te bestrijden is. Op het EK van 2004 won hij met Tsjechië met 2-3 van Oranje. "Nederland speelt vaak met een open defensie en dan kunnen wij counteren. Dat zal zondag weer gebeuren. Nederland speelt namelijk altijd op dezelfde manier en ze leren al vanaf de jeugd dat je moet aanvallen. Daardoor wordt er ook zoveel gescoord in de Nederlandse competitie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen