Van Hooijdonk vertrekt transfervrij naar Italiaanse competitie

25 juni 2021, 21:29

De toekomst van Sydney van Hooijdonk is bekend. De spits had een aflopend contract bij NAC Breda en loopt transfervrij de deur uit. Hij gaat aan de slag bij het Italiaanse Bologna. De afgelopen weken gingen al langer geruchten dat hij bij die club zou gaan tekenen, maar nu is dat ook naar buiten gebracht door transferexpert Fabrizio Romano.

Romano meldt dat de zoon van legende Pierre van Hooijdonk per 1 juli onder contract staat bij Bologna. Zo staat hem een mooi avontuur te wachten in een van de grootste competities ter wereld. In zijn aanpassingsproces zal hij worden bijgestaan door een aantal landgenoten, want hij is niet de enige Nederlander onder contract bij Bologna. Van Hooijdonk tekent een contract voor vier seizoenen.

Zo spelen ook Mitchell Dijks en Jerdy Schouten bij de Italiaanse club. Afgelopen seizoen draaiden zij een goed jaar door de twaalfde plek in de Serie A te bemachtigen. Onder coach Sinisa Mihajlovic kwam de ploeg geen moment in degradatiestress. Met Van Hooijdonk in de selectie hopen ze de volgende stap te kunnen zetten, misschien zelfs wel richting het linker rijtje.

Lees ook: 'Van Hooijdonk kan prachtige stap maken naar Serie A'

De 21-jarige Sydney van Hooijdonk was geliefd bij de NAC-supporters, maar kon afgelopen seizoen niet altijd op een basisplaats rekenen. In zeventien basisplekken en elf invalbeurten kwam hij tot vijftien treffers. Toch had hij het niet meer naar zijn zin in Breda, waardoor hij zijn contract niet verlengde. Tegen BN DeStem zei hij destijds: "Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen