Atlético Madrid voorlopig gered van eigen monsterschuld

26 juni 2021, 21:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op sportief vlak gaat het Atlético Madrid voor de wind, maar op financieel gebied zit het in zwaar weer. De Madridlenen kroonden zich dit seizoen tot kampioen van de Spaanse competitie, maar het heeft nog altijd een gigantische schuld boven het hoofd hangen. De Spaanse grootmacht heeft namelijk een schuld van ongeveer een miljard (!) euro openstaan.

Het voortbestaan van de club lijkt voorlopig wel te zijn gewaarborgd. Diario AS meldt dat de eigenaren van de club, Atlético een financiële injectie hebben gegeven van bijna 182 miljoen euro. Daardoor kan de club de komende jaren de schulden langzaamaan afbetalen, maar moet er financieel nog meer gebeuren om weer gezond te worden.

In Spanje is het overigens niet ongebruikelijk om grote schulden open te hebben staan. Zo hebben ook Barcelona en Real Madrid schulden van vergelijkbare grootte. Op de aandeelhoudersvergadering van Atlético werd besloten om de club financieel te ondersteunen. Om te kunnen concurreren met de grote rivalen, moest ook Atlético de selectie een flinke kwaliteitsimpuls geven.

Lees ook'Atlético voert verrassende gesprekken met ex-Feyenoorder'

Zo smeten ook Los Rojiblancos de afgelopen jaren het geld over de balk. Het Portugese wonderkind João Félix kwam voor meer dan honderdtwintig miljoen euro over van Benfica en ook voor spelers als Yannick Carrasco, Marcos Llorente, Kieran Trippier, Mario Hermoso en Geoffrey Kondogbia werden miljoenen uitgetrokken. Dat leverde de club uiteindelijk dus wel het kampioenschap op, maar ook een grote schuld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen