Interview Blind maakte veel los: "Hopelijk putten ze er kracht uit"

Interview Blind maakte veel los: "Hopelijk putten ze er kracht uit"

25 juni 2021 – Daley Blind heeft veel reacties gekregen op het interview dat hij na afloop van de wedstrijd tegen Oekraïne gaf. De 31-jarige verdediger gaf voor de camera van de NOS aan dat het drama rondom Christian Eriksen een enorme impact op hem hebben gehad. Zijn uitspraken maakten veel los, merkte Blind in de dagen die volgden.

Blind vertelde in het interview dat hij naar aanleiding van de gebeurtenis in Kopenhagen had overwogen om niet in actie te komen tegen Oekraïne. "Uiteindelijk neemt de emotie de overhand en dan spreek je je uit", blikt Blind bij opnieuw de NOS terug op het interview dat hij na de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal gaf. "Ik heb veel reacties en steunbetuigingen gekregen van veel mensen die zich ook zo voelen. Hopelijk putten ze er kracht uit."

Zoals bekend kampt Blind ook met hartproblemen. De Ajax-verdediger speelt sinds ruim een jaar met een defibrillator. "Verder wil ik er niet te veel meer over zeggen. Ik ben mentaal sterk en ken mijn lichaam. Ik weet dat ik er klaar voor ben", aldus de 81-voudig Oranje-international, die een onbetwiste basisspeler op het EK is.

Met Oranje strijdt Blind zondag met Tsjechië om een plek in de kwartfinale van het EK. "Kijkend naar de geschiedenis zijn we niet in het voordeel", doelt hij op het feit dat Nederlands elftal van de elf onderlinge ontmoetingen er slechts drie won. "Ze hebben een heel sterke ploeg", gaat hij verder. "Heel opportunistisch met veel druk vooruit. We zijn wel favoriet, dat is wel zo eerlijk, maar we moeten ze niet onderschatten. Het wordt een zware wedstrijd."

gerelateerd