Oranje met drie spelers hofleverancier in UEFA's sterrenteam

25 juni 2021, 09:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denzel Dumfries, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum hebben van de UEFA een plek gekregen in het beste team van de EK-groepsfase. Het trio van Oranje droeg bij aan de perfect doorlopen poulefase, die het Nederlands elftal met negen punten afsloot. Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië werden aan de kant gezet.

Met drie spelers is het Nederlands elftal hofleverancier in de door de UEFA geformeerde sterrenploeg, die in een 3-4-3-formatie aantreedt. Vooral de keuze voor Denzel Dumfries is een logische. De rechtsachter van PSV maakte tijdens de eerste drie duels indruk met zijn aanvalsdrang. Het leverde de 25-jarige Rotterdammer twee treffers op: tegen Oekraïne bezorgde hij Oranje de 3-2 zege, tegen Oostenrijk bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Georginio Wijnaldum, aanvoerder van Oranje, maakte eveneens indruk. In de laatste wedstrijd tegen Noord-Macedonië was hij twee keer trefzeker, het aantal waarop ook basiskrant Memphis Depay staat. Na de eerste twee duels was er nog kritiek op zijn spel, maar uiteindelijk heeft hij zich toch in de basis geknokt. Ook Frenkie de Jong en Stefan de Vrij maakten indruk in de poulefase, maar voor hen is geen plek.

Het doel wordt verdedigd door Gianluigi Donnarumma, die het Italiaanse doel voorlopig nog schoon heeft weten te houden. Verder is er plek voor zijn landgenoot Leonardo Spinazzola, Aymeric Laporte (Spanje), Thomas Meunier (België), Emil Forsberg (Zweden), Xherdan Shaqiri (Zwitserland), Andriy Yarmolenko (Oekraïne), Cristiano Ronaldo (Portugal) en Oranje-opponent Patrik Schick (Tsjechië).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen