Marokko wil El Ghazi: "Maar ben hier geboren en getogen"

25 juni 2021, 08:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Anwar El Ghazi is benaderd voor een overstap naar de Marokkaanse voetbalploeg. De aanvaller van Aston Villa viel afgelopen maand net buiten de boot voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal, waar hij zes jaar geleden voor het laatst in actie kwam. El Ghazi heeft Oranje echter nog niet uit zijn hoofd gezet.

Dat zegt de aanvaller aan tafel bij praatprogramma Humberto. De tweevoudig international zou de switch mogen maken naar Marokko, het geboorteland van zijn ouders. "Zeker, dat kan inderdaad nog steeds. Mijn vader wordt helemaal platgebeld door mensen uit Casablanca en Rabat, dat ik de overstap moet maken", aldus de 26-jarige buitenspeler. 

Ook zijn ouders hopen dat El Ghazi voor de Marokkaanse ploeg kiest. De ex-Ajacied wil daar echter nog niet in mee. "Ik heb ze letterlijk verteld: luister, ik heb deze keuze gemaakt en ik zie nog steeds genoeg kansen. Ik sta er positief in en ik wil gewoon voor Nederland spelen. Ik ben hier geboren en getogen en ik voel hier gewoon wat extra's."

El Ghazi weet dat hij het nooit goed kan doen. "Als ik voor Marokko kies, krijg ik dat vanuit Nederland te horen en andersom is het hetzelfde." El Ghazi keerde afgelopen maand na jaren afwezigheid terug in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar bondscoach Frank de Boer had uiteindelijk geen plek voor hem in de definitieve groep. De voorkeur ging uit naar Cody Gakpo en Quincy Promes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen