Problemen voor Frankrijk: vier vraagtekens voor achtste finale

Problemen voor Frankrijk: vier vraagtekens voor achtste finale

24 juni 2021 – De Franse nationale ploeg kampt in aanloop naar de achtste finale met de nodige personele problemen. Enkele spelers kampten al met blessures, maar na de training van donderdag hebben ook Thomas Lemar en Marcus Thuram zich in de ziekenboeg gemeld.

Dat schreef het Franse L'Équipe donderdagavond. Lemar liep op de training een enkelblessure op, bij Thuram ging het om een spierblessure. Voor beide spelers lijkt het mee te vallen, al is wel de vraag of zij de achtste finale tegen Zwitserland halen. Een grote aderlating zou hun afwezigheid niet zijn: Lemar speelde tot dusver slechts drie minuten, terwijl Thuram helemaal nog niet in actie kwam.

Andere vraagtekens staan achter de namen van Lucas Hernández en Adrien Rabiot. Laatstgenoemde zou ondanks zijn enkelklachten in principe kunnen spelen, maar is bang om risico te nemen. De Franse krant schrijft dat hij de situatie van Samuel Umtiti in zijn achterhoofd heeft. De verdediger speelde op het WK 2018 door met knieklachten, waar hij later nog veel last van heeft gekregen. De knie van Hernández is donderdag onderzocht. Binnen 48 uur zal worden bepaald of hij kan spelen tegen Zwitserland.

Lucas Digne haalt het duel tegen Zwitserland sowieso niet. De linksback kampt met een hamstringblessure en ligt er voorlopig uit, maar blijft toch in het Franse kamp aanwezig. De hoop is er dat hij de eventuele finale, die op 11 juli gespeeld zal worden, nog wel zou kunnen halen. 

gerelateerd