Revolutionair nieuws UEFA; Wijnaldum waarschuwt voor Tsjechië

Revolutionair nieuws UEFA; Wijnaldum waarschuwt voor Tsjechië

25 juni 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 24 juni.

UEFA komt met groot nieuws: uitdoelpuntenregel verdwijnt
De uitdoelpuntenregel verdwijnt uit de knock-outfase van de Europese toernooien, zo maakt de UEFA donderdag via de officiële kanalen bekend. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt bij een gelijke stand na twee wedstrijden vijftien minuten verlengd. Levert de verlenging geen winnaar op, dan volgt een strafschoppenreeks.

Wijnaldum leerde van Hongarije en genoot van leiderschap Malen
Oranje-aanvoerder Georginio Wijnaldum en zijn ploeggenoten begonnen donderdag aan de voorbereiding op de achtste finale van aanstaande zondag. Een dag eerder leerden zij dat Tsjechië in dat duel de tegenstander zal zijn. Op papier treft Oranje daarmee de 'makkelijkste' optie, al wil Wijnaldum zelf daar niets van weten.

'Ajax krijgt concurrentie: ook Turks bod op Berghuis'
De opties die Steven Berghuis heeft voor het komende seizoen nemen rap toe. Naast het veelbesproken nieuws dat Ajax zich bij Feyenoord had gemeld, heeft nu ook het Turkse Galatasaray een officieel bod uitgebracht. De aanvoerder en topscorer van de Rotterdammers is gewild, te meer omdat hij voor slechts vier miljoen euro op te pikken is.

'Real werkt aan strategie om Mbappé binnen te halen'
Real Madrid maakt serieus werk van de komst van Kylian Mbappé. Het toptalent moet deze zomer nog worden binnengehaald en om dat te bewerkstelligen wordt aan een specifieke strategie gewerkt. De Koninklijke is al langer geïnteresseerd in de Fransman, maar wil deze zomer eindelijk tot een akkoord komen.

Bond bevestigt: ook Klaiber kiest voor Suriname
Sean Klaiber is definitief international van Suriname. De rechtsback van Ajax gaf eerder nog aan op het Nederlands elftal te hopen, maar neigde steeds meer richting de keuze voor de Surinaamse ploeg. Deze is inmiddels officieel, zo bevestigde de Surinaamse voetbalbond.

De Vrij beste verdediger op het EK? "Hij kan alles"
Stefan de Vrij is niet vaak de meest besproken speler van Oranje, maar laat ook op dit EK een uitstekende indruk achter. De verdediger is vooralsnog de speler met de meeste onderscheppingen van het hele toernooi. ESPN-analist Kees Kwakman ziet hem dan ook als de beste centrumverdediger van de groepsfase.