Stengs: "Misschien zou vertrek goed zijn voor mijn ontwikkeling"

Stengs: "Misschien zou vertrek goed zijn voor mijn ontwikkeling"

24 juni 2021 – Calvin Stengs weet nog altijd niet zeker of hij ook komend seizoen bij AZ speelt. De aanvaller denkt nog steeds hard na over zijn toekomst en overweegt of een nieuwe stap goed zou zijn voor zijn ontwikkeling. 

Stengs had zich voorgenomen om zijn vakantie te benutten om over zijn toekomst na te denken, zo vertelde hij in gesprek met Voetbal International. Tot een besluit kwam hij daar echter nog niet. "Maar ik sta er nog wel hetzelfde in", voegde hij daaraan toe.

"Ik heb niet echt het idee dat ik per se moet vertrekken, maar misschien zou het voor mijn ontwikkeling wel goed zijn", legde Stengs uit. "Het zou zomaar kunnen. Ik sluit niks uit. Of er iets speelt? Nee. Maar als het wel zo was, zou ik het ook niet zeggen." Stengs sloot af door iedereen te verzekeren dat hij zich voorlopig de volle honderd procent te focussen op AZ, de club waar hij al sinds zijn elfde speelt.  

Bij AZ heeft Stengs niet het meest succesvolle seizoen achter de rug. In 39 wedstrijden (alle competities) scoorde hij zeven keer en gaf hij zes assists. De aanvaller haalde daarmee de EK-selectie van bondscoach én schoonvader Frank de Boer niet. Toch denkt hij dus na over een vertrek. Eerder werd hij in verband gebracht met Atalanta, dat inmiddels dichtbij de komst van zijn ploeggenoot Teun Koopmeiners lijkt. 

gerelateerd